Suomen arvoisia tekoja – Yhdessä toimien

05.04.2019

Suomenmaa 5.4.2019

               

Juuremme ovat syvällä suomalaisessa maaperässä. Latvamme ovat aina tavoitelleet tulevaisuuteen. Kasvumme pohjautuu arvoihimme, joissa ihmisyysaate ja heikomman puolesta puhuminen ja päätöksien tekeminen ovat ruisleipäämme.

Elämme arkea koko Suomessa. Hengitämme ilmaa yhdenvertaisina ja tasa-arvoisina asuinpaikastamme ja taustoistamme riippumatta. Olemme tavallisten ihmisten etujärjestö.

Keskusta on aina ollut ja tulee olemaan yhdessätekijä ja sovittelija. Ääri-ilmiöiden lisääntyessä kyky yhteistyöhön tulee korostumaan. Me olemme valmiit työhön, jossa vahvemman vallallakin on rajansa.

Taaksejäänyttä on arvioitava analyyttisesti ja nöyrästi. Neljän vuoden takaiset vaalilupauksemme sekä sen jälkeiset tekomme ovat nyt kaikkien arvioitavissa. Olemme kokeneet pettymyksiä, mutta myös niitä hetkiä, jotka asetettuina tavoitteina tuntuivat jopa mahdottomilta saavuttaa.

On syntynyt työtä ja työpaikkoja. Suurimpana kasvun esteenä on koko maassa osaavan työ voiman puute tämä erityisesti Itä- ja Pohjois-Suomessa – alueilla, joissa on totuttu ihan muunlaisiin kärkisijoihin.

Velaksi eläminen on loppunut. Perustat ovat kunnossa. Kasvun on kuuluttava kaikille. Kaikkein heikoimmassa asemassa olevien elämäntilanteeseen – kuten takuueläkkeen korotukseen 100 eurolla kuukaudessa – on nyt mahdollisuus.

Ylisukupolvisuuteen tulevaisuutta rakentavina lapset ja perheet pitää olla päätöksenteossa keskiössä. Perhevapaauudistus on toteutettava perheiden valinnanvapaus säilyttäen. Kotihoidon tukeen ei kosketa.

Suomi elää puusta ja pellosta. Ilmastonmuutoksen torjunnassa meillä on realistinen ja toteuttamiskelpoinen ratkaisumme.

Suomalainen maaseutu ja maatalous eivät ole ongelma vaan ratkaisu. Maanviljelijäkin on ansainnut palkan työstään.

Äänestäminen on toistaiseksi käytössä olevista vaikuttamistavoista paras mahdollinen. Äänestämättä jättäminen antaa vallan niille, jotka joka tapauksessa äänioikeuttaan käyttävät.

Emme saa antaa valtakirjaa vain niille, joiden korvat eivät kuule ja silmät eivät nää mitä on arki. Voimamme vaikuttaa asioihin ratkaistaan ääni kerrallaan. Tehdään se yhdessä. Koko Suomessa.

Juha Rehula varapuheenjohtaja