Työ

Edustajan työ

Marraskuun 19. päivä 1996 muutti elämäni sisällön jokseenkin täydellisesti. Tuolloin aloittamani kansanedustajan tehtävä on tuosta päivästä lähtien jatkunut viisien vaalien jälkeen yhteensä yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Yhtä oikeaa tapaa hoitaa tätä tehtävää ei ole, jokainen meistä kahdestasadasta luo omat toimintatapansa niiden raamien sisään, jotka eduskunnan aikataulut ohjaavat.

Ensimmäiset kuusi ja puoli vuotta koin mitä on toimia ja vaikuttaa oppositioryhmän jäsenenä. Vuoden 2011 eduskuntavaalien tuloksen jälkeen oppositiossa olemisen opiskeleminen jatkui. Kaksi vaalikautta 2003 – 2011 puolueeni Keskusta oli eduskunnan suurin ryhmä ja hallitusvastuussa pääministeripuolueena. Asioiden lähestymisnäköalasta riippumatta työ on sisältörikasta ja mielenkiintoista.

Omat ulottuvuutensa työni sisältöihin ovat tuoneet erilaiset vastuutehtävät. Ministerikokemusta kertyi niin Vanhasen II kuin Kiviniemen hallituksissakin yhteensä 395 päivää. Sipilän hallituksessa päiviä on kertynyt lisää ja nyt on koossa yli tuhat päivää ministerinä.

Eduskuntaryhmämme toisena varapuheenjohtajana toimin (2006 -2010 ). Olen ollut kaksi kertaa vetovastuussa sosiaali- ja terveysvaliokunnasta (2007 – 2010 ja 2011 -2015).

Työtäni – puheenvuorojani ja muuta toimintaani eduskunnassa – voit seurata eduskunnan sivujen kautta osoitteessa; http://www.eduskunta.fi/Rehula_Juha

Eduskuntatyön sisällöstä

Kansanedustajien päätehtävä on lakien säätäminen. Eduskunnan osalta lait valmistuvat hallituksen esitysten pohjalta, jotka valiokunta- ja täysistuntokäsittelyjen jälkeen saavat lopullisen sisältönsä.

Olen koko eduskunnassa oloaikani ollut sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen, pois lukien ministerinä oloaika. 2011 sain toistamiseen vastaanottaa mielenkiintoisen, mutta samalla haasteellisen tehtävän valiokunnan puheenjohtajana.

Kaikkiaan kahdeksan vuoden jäsenyys Eurooppa -asioita käsittelevässä Suuressa valiokunnassa avasi aivan uusia ovia ja näköaloja päätöksenteossa.

Tällä hetkellä keskityn perhe- ja peruspalveluministerin työhön sekä kesäkuussa 2012 alkaneeseen Keskustan varapuheenjohtajuuteen.