Lapsiperheillä ja ikäihmisillä hyvä asema kärkihankkeissa

Suomenmaa 15.09.2015

Hallitus julkisti pari viikkoa sitten kärkihankkeiden aikataulun ja avasi niiden päälinjoja.

Sosiaali- ja terveysministeriön alla on viisi kärkihanketta, ja niiden lisäksi yksi isoista hallituskauden reformeista, eli sote-uudistus.

Vastaan itse sosiaali- ja terveysministeriössä soten lisäksi kolmen kärkihankkeen luotsaamisesta.

Kärkihankkeet käsittävät terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen ja eriarvoisuuden vähentämisen, lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelman toteuttamisen sekä ikäihmisten kotihoidon kehittämisen ja kaiken ikäisten omaishoidon vahvistamisen.

YHDESSÄ ministeri Hanna Mäntylän kanssa vastaamme Palvelut asiakaslähtöiseksi -kärkihankkeesta, joka onkin erittäin laaja kokonaisuus. Lue loppuun

Hallituksen kärkihankkeissa uudistetaan sote-palveluja

Tiedote STM 3.9.2015

Hallituksen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen tavoitetta viedään eteenpäin viiden ison kärkihankkeen avulla. Hankkeilla lisätään palvelujen asiakaslähtöisyyttä ja digitalisaatiota, edistetään arjen terveitä elämäntapoja sekä uudistetaan lapsiperheiden palveluja, ikäihmisten kotihoitoa ja kaikenikäisten omaishoitoa. Lisäksi parannetaan osatyökykyisten mahdollisuuksia osallistua työelämään. Vireillä on myös mittava sosiaali- ja terveydenhuollon rakenneuudistus.

Hyvinvoinnin ja terveyden ministerityöryhmän ja reformiministerityöryhmän ministerit kertoivat kärkihankkeiden etenemisestä torstaina 3. syyskuuta. Paikalla olivat sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä, perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula, kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen sekä ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka. Lue loppuun