JUHASTA SANOTTUA

”Työstään mies tunnetaan, siksi Juha ehdottomasti jatkoon niin kuin ehdolla oleva muu nykyinen johto. Riikan tilalle Anu!”
Jorma Huuhtanen, Kuopio
***

”Olen tuntenut Juhan, paremminkin Juntin, lähes 20 vuotta ja käynyt hänen kanssaan monet eduskuntavaalit rehdisti kilpaillen. Juha on joukkuepelaaja ja puolueen mies. Juhan vastuulla on ollut puolueen järjestökoneiston uudistaminen. Työ on kesken joten Juhaa tarvitaan jatkoonkin. Suosittelen!”
SIrkka-Liisa Anttila, Forssa
***

”Juhan vastuu sote-uudistuksen läpiviemisessä Keskustan linjauksia riittävästi sisältäen on keskeinen. Juha on ottanut vetovastuun myös puolueen järjestöuudistuksessa ja tehnyt siinä ison työn itseään säästämättä. Hieman kannan huolta tehtävien kasautumisesta liiaksi yksille hartioille, mutta niinhän siinä yleensä käy – tekevälle töitä riittää. Juha on ottanut tehtävänsä vakavasti, niin huumorimies kuin onkin. Hän on ansainnut jatkokauden varapuheenjohtajana.”
Eero Lankia, Kirkkonummi
***

Juhan kanssa olen saanut käydä kahdet eduskuntavaalit. Aatteen mies vailla vertaa, joka on omaksunut hyvin roolinsa varapuheenjohtajana. Juhalla on edelleen annettavaa puoluejohtoon!”
Tarja Anttonen, Heinola
***

”Ajattelen tulevaa puoluejohtoa ennen muuta keskustan edustajina hallitusneuvotteluissa. Tarvitsemme joukkoon suomalaisten hyvinvoinnissa tiukasti kiinni olevan sosiaali- ja terveyssektorin tuntijan, keskustan oman sosiaalitantan :). Koko keskustan on ryhdistäydyttävä järjestön uudistustyössä. Askeleet voivat olla pieniä, mutta niitä on otettava. Minuun on tehnyt vaikutuksen Juhan perehtyneisyys ja aito kiinnostus järjestömme tilaa kohtaan. Hän on laajoilla kenttäkierroksillaan kasvattanut itselleen sellaisen keskustatietokannan, jota meillä ei ole varaa heittää pois.”
Riikka Pirkkalainen, Iisalmi
***
”Juha on hoitanut hommansa mallikkaasti, mutta hommat taitaisi jäädä vähän kesken, joten laitetaan ”Juntti” hoitamaan tehtävät loppuun!”
Mikko Kautto, Janakkala
***
”Järki ja tunne samassa paketissa.”
Virpi Korhonen, Nurmijärvi
***

”Politiikkaan ja puoluetoimintaan hakeutuvat ihmiset, joilla on tahtoa kehittää yhteiskuntaa. Kun tahto muuttuu osaamiseksi ja vaikuttamisesta tulee yhteisten asioiden hoitamista ollaan puoluetoiminnan sydämessä. Juha Rehula on tehtävälleen omistautunut poliitikko, joka määrätietoisesti vie Keskustaa ja Suomea eteenpäin. Minun valintani Keskustan varapuheenjohtajaksi on Juha Rehula – Koska jonkun on todellakin tehtävä ne työt!”
Satu Koskinen, Karstula
***

”Juha on mies, joka tietää mistä puhuu, tietää mitä tekee. Juhalla on taito kuunnella. Hän kyselee ja kyseenalaistaa. Juha on soteasioiden eritysosaaja. Minun valintani on Juha Rehula.”
Sari Kujala, Porvoo
***

”Muistan lämmöllä neljän vuoden yhteistyötä Juhan kanssa eduskuntakaudella 2007-2011. Juha oli työtoverina ja sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajana hyvin sitoutunut tehtäviinsä ja hän nautti arvostusta yli puoluerajojen tasapuolisuutensa, oikeudenmukaisuutensa ja luotettavuutensa johdosta. Juha on hyvä kuuntelija, joka todella ymmärtää yhteistyön merkityksen. Nämä samat ominaisuudet ovat tärkeitä myös puolueemme johdossa. Siksi kannatan Juhaa jatkoon Keskustan varapuheenjohtajaksi.”
Hannakaisa Heikkinen, Kiuruvesi
***

”Juha on rohkea ja asiantunteva. Sossukin voi luottaa, että Juhan ajamina asiat etenevät.”
Heini Ristavaara, Hausjärvi
***

”Juha on sopivan ikäinen, ikäisekseen kokenut ja suhteellisen täyspäinen poliitikko.”
Antero Rossi, Kouvola
***
”Juha on hoitanut varapuheenjohtajan tehtäväänsä antaumuksella ja pakertanut ahkerasti keskusta aatteen eteen. Puheenjohtajistosta tarvitaan todellista sote osaajaa, jollaiseksi Juha kehittyi sote-ministeri pestinsä myötä. Juhan rauhallisuuskin on positiivinen asia vaikeita asioita eteenpäin viedessä. Parantamisen varaa Juhalla olisi soittopyyntöihin vastaamisessa – mutta tämä annettakoon anteeksi ”hämäläisyyden” perusteella! Juha Rehula jatkoon Keskustan varapuheenjohtajana!
Leila Lindell, Äänekoski
***

”Juha on asioihin perehtyvä, ammattitaitoinen ja aito kansanmies. Eduskunnassa Juha on sote-asioiden parhaimpia asiantuntijoita. Juha on eduskuntatyön ohella tehnyt viimeisen kauden aikana menestyksellistä työtä keskustalaisen järjestörakenteen ajantasalle saattamisessa. Hänellä on kyky kuunnella, vastata ymmärrettävästi ja perustella näkökantojaan. Ehdottomasti uudelleenvalinnan arvoinen juntti!”
Petri Kalmi, Nurmijärvi
***

”Ihmisyys, into, lujuus ja lämpö – Juha on rautainen asiaosaaja, mutta näitä puolia arvostan hänessä eniten. Juha on tehnyt hienoa työtä Keskustan varapuheenjohtajana: Hän on kiertänyt, kuunnellut, innostanut, tehnyt itse – puhaltanut henkeä niin politiikan sisältöön kuin puolueeseen ja sen ihmisiin. Ollut läsnä. (Matkan varrella on tärkeällä hetkellä osansa saanut allekirjoittanutkin.) Toivon Juhan työn varapuheenjohtajana jatkuvan.”
Maarit Hotakainen, Halsua
***

”Antaa palaa mukana ollaan.”
 Reijo Härönoja, Raahe
***
”Lauantaiksi suunta kohti Turkua – varmistamaan Juhan jatkopesti varapuheenjohtajana! Asiantuntemusta ja näkemystä jota arvostetaan yli puoluerajojen!
Pekka Lankia, Joutsa
***

”Juha omaa ankaran itsekritiikin, joka yhdistettynä tahtoon tehdä työtä keskustapuolueen hyväksi on saanut aikaan paljon hyviä asioita. Nyt sama tahto ja laaja kannatus ajaa Juhaa jatkokaudelle puolueemme varapuheenjohtajaksi; hän tietää, että paljon tuli kahdessa vuodessa tehtyä, mutta tehtävää jäi vielä. Me muut taas tiedämme, että on myös puolueemme etu, mikäli valitsemme hyvän miehen jatkamaan varapuheenjohtajana.”
 Rami Ala-Nisula, Kurikka
***

”Tottakai Juha jatkoon! Hän on kehittynyt jo ministeritason tekijäksi valtakunnantason politiikassa. Ollut keskeisesti mukana tekemässä Keskustan jäsen- ja sääntöuudistustyötä kenttää kuunnellen…. ja monia muita hyviä asioita! Toivottavasti koskaan ei tule täydellistä Juhaa, ajan muutoksia seuraten ja kuunnellen pitää kehittyä. Muista, emme tarvitse kasvavaa byrokratiaa vaan ”tekeviä käsiä”!
Eeva Nurmi, Humppila
***

”Juhan toimeliaisuus ja kyky hoitaa varapuheenjohtajan tehtävää on ollut esimerkkilistä. Arvostan hänen kokemusta ja kykyä viedä asioita eteenpäin niin, että pienikin ihminen tulee kuulluksi päätöksiä tehtäessä. Asiat ovat monesti monimutkaisia ja vaikeitakin selvittää, mutta asioiden tiedottamisessa, ytimekkäämmin ja ymmärrettävämmin on parantamisen varaa.”
Kalle Ylimäki, Kouvola
***

”Juhalla on asiantuntemusta ja kokemusta, jonka avulla Keskusta vie Suomen huomisen haasteisiin. Varaa aikaa vähän lisää omalle piirille 😉 Tarvitsemme Juha Rehulaa Keskustan varapuheenjohtajaksi”
Kari Kitala, Asikkala
***

”Kun Juhaa on sote-sopassa niin hyvin keitetty, niin kypsä mies edelleen puolueen johtoon.”
Markku Laukkanen, Kouvola
***

”On ollut ilo olla tekemässä Juhan kanssa järjestöuudistusta. Juha on aito ja tunnollinen ihminen. Hän osaa ottaa kaikki kommentit huomioon ja ottaa niistä paljon oppia. Olen nähnyt, kuinka monista eteen tulleista haasteista huolimatta Juha on tehnyt antaumuksellista työtä Keskustan eteen.  Olemme järjestöuudistuksen alkuvaiheessa, viedään se hyvällä pohjatyöllä ja Juhan energialla maaliin asti.  Juha jatkoon ja järjestö kuntoon.”
Ville Toivanen, Ahveninen
***

”Juha on osaava ja sitoutuu vahvasti tehtäviinsä. Hän kiertää ahkerasti kenttää. Ja sitä paitsi pitäähän varapuheenjohtajistossa yksi mieskin olla. Juha ottaa asiat joskus liiankin henkilökohtaisesti ja vakavasti. Sinänsä hyvä, mutta se voi ajan myötä käydä liian raskaaksi.”
Hannes Manninen, Tornio

***

”Olin seurannut Juhan työskentelyä eduskunnassa ja ministerinä ja vakuuttunut hänen osaamisestaan. Niinpä päädyin Juhan tukijaksi Rovaniemen puoluekokouksessa. Valinta ei ollut väärä. Juha on painanut niska limassa töitä eduskunnassa ja kentällä. Tulokset ovat kaikkien meidän tiedossa. Näillä perusteilla tuen Juhan jatkoa varapuheenjohtajana.”
Topi Seppälä, Kouvola
***

”Varapuheenjohtajana Juha on kiertänyt Suomea ristiin rastiin itseään säästämättä. Näkeehän sen päältäkin, turhat kilot ovat miehestä parissa vuodessa karisseet. Ja pitäähän puolueen johdossa yksi hevosmieskin olla.”
Jari Rauhamäki, Hämeenlinna
***

”Juhan näin ensimmäisen kerran Alkio-opistossa ehdokaskursseilla joskus 90-luvun puolivälissä. Sitä tutkailee siinä tilanteessa tyyppejä, tyyliin ” mahtaakohan tuo päästä”. Juha herätti jo silloin huomioni. Ja on herättänyt kymmeniä ellei satoja kertoja myöhemminkin. Ollaan oltu työkavereita ja yhteistyökumppaneita eduskunnassa, keskustan työryhmissä ja missä tahansa, tekijöitä kun tarvitaan. Juha on kehittänyt vuosien mittaan ammattitaitonsa huippuunsa. Montakohan mahtaa maassa olla, kuka tuntisi sote-alan lainsäädännön ja kehityksen niin hyvin kuin Juha. On ollut ilo olla Juhan kanssa sote-tiellä!”
Liisa Hyssälä, Lieto
***

”Juhalla on lämmin sydän ja reippaat otteet. Keskustalaisen kansanliikkeen kohtalonkysymys on paikallisen järjestötoiminnan uudistaminen. Aate ja liike menestyvät vain, jos ihmiset toimivat ja ruohonjuuritaso kukoistaa. Juhaa tarvitaan puoluejohdossa jatkamaan upeaa työtä.”
Eeva Kuuskoski, Helsinki
*** Lue loppuun

Rehula haluaa jatkaa maan kiertämistä

Etelä-Suomen Sanomat 6.6.2014, Ari Helminen

Juha Rehula haluaa jatkaa varapuheenjohtajana.

Kansanedustaja Juha Rehula tavoittelee jatkokautta keskustan arapuheenjohtajana Turun puoluekokouksessa.

– Näytöt on annettu ja haen jatkovaltakirjaa. Olen innostunut ja kiinnostunut tehtävästä, hollolalainen kansanedustaja sanoo.

Rehula lupasi kaksi vuotta sitten Rovaniemellä olla järjestöväen käytettävissä ja vahvistaa yhteistä tekemistä. Lue loppuun

Tiedolla. Taidolla. Tahdolla. Tunteella.

KATSO JUHAN ESITE – TURKU 2014

OLEMME AITO KANSANLIIKE

Keskusta on aito kansanliike. Asumme ja elämme ympäri maatamme. Meidän Keskustassamme on toinen toisiamme arvostavia erilaisia ihmisiä – naisia ja miehiä, nuoria ja varttuneempia. Tilaa on jokaiselle, joka samaistuu alkiolaisiin arvoihin.

Keskustassamme puhutaan ja kuunnellaan. Tehdään yhdessä päätöksiä ja mennään eteenpäin. Olemme rohkeita yhteiskunnan uudistajia.

Keskustalaisuus saa näkyä ja kuulua. Olkaamme nöyriä mutta itsetuntoisia.

Keskusta on yhteiskuntamme eheyttävä voima. Meidän on omalla esimerkillämme ja työllämme tavoiteltava riittävästi voimaa viedäksemme maatamme eteenpäin.

KUN TOIMEEN TARTUTAAN

Keskustan Turun puoluekokous lähestyy. Tavoittelen jatkokautta Keskustan varapuheenjohtajana. Osana joukkuetta – osana yhdessä tekemistä.

Matka Rovaniemeltä Turkuun sisältää paljon. Ihmisiä. Kohtaamisia. Tiukkoja tilanteita. Onnistumisiakin. Yhdessä tekemistä. Neuvotteluja. Kokouksia. Tupailtoja. Puheita. Ajettuja kilometrejä. Koko Suomessa. Asioita, järjestöllistä tekemistä. Järkeä ja runsaasti tunnetta – ja paljon, paljon muuta.

Annoin kaksi vuotta sitten muutaman lupauksen:

· Lupasin olla järjestöväen käytettävissä.
· Lupasin olla vahvistamassa yhteistä tekemistä – työtä yhtenäisen joukkueen luomiseksi.
· Lupasin olla vaikuttamassa puolueen ohjelmatyön parantamiseen.

Lopetin Rovaniemellä puheeni Hämäläisten laulun sanoja mukaillen ”KUN toimeen tartutaan, ei JOS”. Lauantaina 14.6. on tehdyn työn arvioinnin paikka.

Samalla kun arvioidaan menneitä tapahtumia ja tekoja, on katsottava avaralla mielellä tulevaisuuteen. Tulevan kaksivuotiskauden keskeisin asia on tehdä Keskustasta voittajajoukkue. Eduskuntavaaleissa 2015 menestyminen on monen asian onnistumisen summa.

On kyettävä näyttämään se voima, joka kansanliikkeessämme on. Keskustalaiselle ihminen on yhtä arvokas asuinpaikasta, rahapussin paksuudesta tai titteleistä riippumatta. Tämän on näyttävä myös ulospäin.

SUUNNANNÄYTTÄJÄKSI AATTEESEEN POHJATEN

Asiat ja asiaosaaminen ovat vahvuuksiamme. Seuraavissa eduskuntavaaleissa meillä on oltava selkeä käsitys siitä, miten Suomen isot tulevaisuuden kysymykset ratkaistaan.

Maamme tarvitsee selviytymissuunnitelman. Uusien työpaikkojen luominen ja talouden pyörien pyörimään saaminen ovat avaintekijöitä. Biotalous ja uusiutuvien energialähteiden hyödyntäminen, kotimaisen ruoan arvostuksen nostaminen ja matkailu ovat toimialoja, joissa on mahdollisuuksia. Puheiden on muututtava konkreettisiksi teoiksi ja työpaikoiksi.

Talouden tunnusluvut kertovat mihin olemme ajautumassa. Erityisesti tiukkoina aikoina on päätöksenteon ja ratkaisujen perustuttava arvoihin ja vahvaan ajassa elävään aatteeseemme.

Meidän on kyettävä tekemään valintoja, jotka vahvistavat talouden perustoja luovat tulevaisuuden uskoa. Ohjelmatyömme pitää kyetä jalostamaan ja siivilöimään ne asiat, joilla vakuutamme omat joukkomme ja hankimme uusien ihmisten luottamuksen.

Keskusta on vahva sivistysliike. Tämän on näyttävä tavoitteissamme ja teoissamme. Perheiden merkitys ja ylisukupolvisuus ovat toimintamme keskiössä. Kannatamme kohtuutta. Yhteiskunta luo puitteet, ihmiset tekevät valintoja

Näemme puhtaan ruoan ja uusiutuvan energian mahdollisuudet. Välitämme ihmisistä. Lähtökohtana on, että vastaamme omasta ja läheistemme elämästä. Yhteiskunnan tukea tarvitaan, kun omat voimat eivät riitä.

Yhteiskunnan on luotava mahdollisuudet ja kannusteet yrittäjyyteen.

Alueiden erilaisuus on maamme rikkaus. Asuminen ja työnteko on mahdollistettava kaikkialla Suomessa. On tehtävä työtä hajautetun Suomen puolesta.

Keskustan järjestöllisen tilan arvioinnin ja kehittämistyön tulee olla jatkumo. Heikkoudet pitää tunnistaa ja tunnustaa. On määrätietoisesti jatkettava menneellä kaksivuotiskaudella liikkeelle saatua työtä.

LOPUKSI

Ehdotan, että Keskustalaisten vihkikaavan kohtaan, jossa luvataan tahtoa/rakastaa myötä ja vastamäessä, lisätään lupa hakeutua Keskustalaisiin johto- ja luottamustehtäviin!

Osaltani olen saanut luvan hakea jatkopestiä.

Tiedolla. Taidolla. Tahdolla. Tunteella

Juha Rehula