Rehula hakee jatkopestiä – ”Luottamus antaa voiman”

Suomenmaa 28.3.2014 Samuli Nissilä

Kansanedustaja Juha Rehula haluaa jatkaa keskustan varapuheenjohtajana. Hän pyrkii toiselle kaksivuotiskaudelleen Turun puoluekokouksessa kesäkuussa.

Varapuheenjohtajan pestissä Rehulaa innostaa tunne siitä, että häneen luotetaan.

– Kun ihmiset sanovat, että ”tuo on se meidän Juha, joka pitää meidän puolta”. Se on hieno tunne. Se on se, mikä antaa voiman. Lue loppuun

Asenne auttaa

Kolumni Seutuneloset 19.3.2014

Lumeton talvi on koetellut monia talviliikuntamuotojen harrastajia. Monia talveen liittyviä tapahtumia on siirretty seuraaville lumille.

Lunta on valmistettu koneilla. Monia hiihtokilometrejä on saatu hiihdettyä tekolumella. Useat hiihtokilpailut on saatu pelastettua tykkilumiladuilla. Laturetket ovat jääneet hiihtämättä.

Vapaaehtoisella työllä ja tekemisellä voidaan aikaansaada pieniä ihmeitä. Tästä yhtenä näyttönä toimikoon lähes mahdottomasta mahdolliseksi tehty Finlandiahiihdon järjestäminen. Lue loppuun

Eduskuntaa johdettiin harhaan

KANNANOTTO 8.3.2014

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Juha Rehula ja Keskustan kunta- ja aluetyöryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Tapani Tölli:

Eduskuntaa johdettiin harhaan

Sote-uudistuksen välttämättömyydestä ja uudistuksen tavoitteista vallitsee laaja poliittinen yksimielisyys. Suomalaisten on päästävä lääkäriin nykyistä nopeammin. Keskusta ja muutkin puolueet ovat tähdentäneet varsinkin perusterveydenhuollon kuntoon laittamista sekä sen ja erikoissairaanhoidon välisten raja-aitojen poistamista.  Lue loppuun

Vastauksia odotetaan – edelleen

Suomenmaa 3-sivu 4.3.2014

Kataisen hallitus aloitti suurimman rakenteellisen uudistuksensa korskuvalla otteella. Säätytalolla tehty hallitusohjelmakirjaus on toiminut ja toimii valmistelun ohjenuorana. Kuntakartta oli määrä piirtää uusiksi tarkoituksenmukaisimmalla tavalla.

Kunnallishallintoa on perinteisesti uudistettu ja muutettu parlamentaarisesti asioita valmistellen. Tätä tapaa kaivanneet leimattiin – puhemies Heinäluomaa myöden – enemmän tai vähemmän vanhakantaisiksi.

Uusien kuntarajojen aikaansaaminen oli tavoite, joka hautasi alun alkaen alleen sen kaikkein tärkeimmän eli miten ja millä tavoilla ihmisille välttämättömät palvelut tulee jatkossa järjestää. Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamisesta tehtiin kuntarajojen piirtämisen väline. Lue loppuun