Liikunnalla parempaa elämää

Suomenmaa 3-sivu 18.6.2013

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä on pelkistänyt ”Kakkaralla” neljän keskeisen yhteiskuntaan vaikuttavan tekijän riippuvuussuhteet.

Muutokset ja toisaalta paineet muutoksiin julkisessa taloudessa, talouskasvussa, huolenpidossa sekä vastuunotossa on kuvattu ymmärrettävästi – rautalankamallilla.

Kun esimerkiksi vastuunotto omasta elämästä ja lähimmäisistä kasvaa, paine julkista taloutta kohtaan pienenee. Kakkarassa olevaa vipua kääntämällä havainnollistuu mistä on kyse.

Julkinen talous ja talouskasvu ovat euroja ja prosentteja. Huolenpidon määrän ja vastuunoton mittaaminen niin omasta itsestä kuin toisistakin on numeraalisesti vaikeampaa määrittää.

Selkeämmäksi tilanne muuttuu, kun esim kakkostyypin diabeteksen ehkäisyn osalta voidaan laskea, miten itse kunkin liikunnallisen aktiivisuuden lisäämisellä on mahdollista ennaltaehkäistä sairauden puhkeaminen. Koko väestön osalta kyse on tällöin suuresta määrästä euroja.  Lue loppuun

Sote-uudistus menossa yhä kovemmin päin seinää

Tiedote 7.6.2013

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan keskustalaiset jäsenet, kansanedustajat Juha Rehula, Annika Saarikko ja Anu Vehviläinen kuntarakennelaista:

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta on antanut tänään hallintovaliokunnalle lausunnon hallituksen esityksestä kuntarakennelaiksi.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan keskustalaiset jäsenet Juha Rehula, Annika Saarikko ja Anu Vehviläinen esittivät valiokunnassa kuntarakennelain hylkäämistä, mutta hävisivät yhdessä perussuomalaisten kanssa äänestyksen luvuin 9-6. Keskusta jätti valiokunnan lausuntoon eriävän mielipiteensä. Lue loppuun

Viisikymppinen vailla villityksiä

Hollolan Sanomat 29.5.13 Stiina Ikonen

Sanansa mittainen mies. Poikkeuksellisen kelpo poliitikko kepulaiseksi.Sovitteleva. Rehellinen kaveri.
Kun kohta viisikymppiseksi kääntyvästä Juha Rehulasta (kesk) utelee luonnehdintoja hänet tuntevilta, vastauksina on melkoista suitsutusta. Kriittisimmästäkin arviosta kalskahtaa kehunpoikanen.
– Juhan asiantuntemus on niin vahvaa, että joskus hänen puheensa vaikuttaa ylimieliseltä, yksi näkemyksistä kuuluu. Sen tunnistaa myös Juha Rehula itse.
– Olen saanut siitä aiheellista palautetta. Se on asia, joka minun vain pitää yrittää muistaa, eikä ruveta opettamaan ketään. On itse hyväksyttävä ja ymmärrettävä, että kun on jossain asiassa oikein sisällä, kuulijat eivät välttämättä ole. Hollolalainen poliitikko myöntää 30 vuotta kestäneen poliittisen uransa aikana kyynistyneensä, muttei sentään läpikotaisin. Lue loppuun