JUHA 50

”Siitä on lähdettävä, että tähän on tultu”, sanoisi kollegani Tapani Tölli tässäkin kohdassa.

Olisi hienoa, jos olisimme samaan aikaan samassa paikassa su 2.6.2013 klo 15.00, jolloin ohjelma alkaa. Ohjelma kestää n. 1½ tuntia, jonka jälkeen onnittelut ja kahvitarjoilu.  Paikka on Hollolan Salpakankaan ala-asteen liikuntasali.

Mahdolliset huomionosoitukset voit tehdä

joko 1) Icehearts ry:n tilille FI86 4055 0011 3280 24  viitteeksi Juha Rehula 50

Varat ohjataan Lahden Iceheartsin välinehankintaan, www.icehearts.fi

”Icehearts on joukkueurheilun toimintamalli lapsen hyväksi sekä sosiaalityön, koulun ja vapaa-ajan tueksi. Iceheartsin tavoitteena on ennaltaehkäistä syrjäytymistä, edistää sosiaalisia taitoja ja luoda lapsille pitkäkestoinen ja turvallinen aikuisen läsnäolo läpi kasvun nivelvaiheet.”

tai 2) Lahden Mailaveikot ry:n tilille FI81 4212 1120 1397 40 viitteeksi Juha Rehula 50

Varat käytetään junioritoiminnan tukemiseen, www.lahdenmailaveikot.fi

”Tarjoamme nuorille mahdollisuuden kehittää omaa urheilullisuuttaan turvallisessa ympäristössä. Pesäpallo lajina tarjoaa mahdollisuuden henkiseen kasvuun. Nämä asiat yhdistyneenä luovat harrastajalle liikunnan iloa.”

Ajo-ohjeet:

Navigaattoriin osoitteeksi Opintie 8, Hollola. Punainen koulu oikealla puolella.  Opastus parkkipaikalle ja sisäänkäyntiin.

Helsingin suunnasta: käänny tieltä 296 vasemmalle Mäkirinteentielle. Aja n. 1 km, käänny vasemmalle Kuntotielle ja edelleen Opintielle, josta opastus.

Hämeenlinnan (vt 12) suunnasta: Käänny oikealle Vanhatalontielle ja vasemmalle Koulurinteentielle edelleen Mäkirinteentielle (n. 700 m) ja oikealle Kuntotielle, josta opastus.

 

Poliittinen peli perustuslain kanssa jatkuu

Tiedote 23.5.13 Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Juha Rehula ja kuntatyöryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Tapani Tölli kuntauudistusta ohjaavan lain täydentämisestä:

Kataisen hallitus päätti tänään kuntauudistusta ohjaavan kuntarakennelain täydentämisestä Orpon työryhmän sote-linjauksilla.

Hallitus niittaa esityksessä sosiaali- ja terveyspalvelut suurkuntien muodostamisen välineeksi. Tätä Keskusta ei missään oloissa hyväksy.

Periaatteellisesti erittäin arveluttavaa on, että hallitus pelaa poliittista peliä perustuslain kanssa. Esityksessä hallitus käytännössä leimaa voimassa olevat, varsin tuoreet perustuslain tulkinnat vanhentuneiksi. Tässä hallitus yrittää kävellä eduskunnan perustusvaliokunnan ylitse.

Hallitus runnoo sote-sotkua eteenpäin mistään piittaamatta. Korvat ovat hallituksessa kiinni ja silmillä on laput. Oikeusoppineiden ja asiantuntijoiden sekä sosiaali- ja terveyspalveluissa käytännön työtä tekevien näkemykset on sysätty tylysti syrjään. Lue loppuun

Kokoomus ei ole ottanut opiksi mistään

TIEDOTE 19.5.2013 – Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Juha Rehula ja puolueen kuntatyöryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Tapani Tölli

Eduskunnassa tällä viikolla käyty keskustelu sote-uudistuksen etenemisestä ja eilen koolla ollut Kokoomuksen puoluevaltuusto osoittivat, että pääministeripuolue ei ole ottanut opiksi yhtään mistään. Kokoomuksen korvat ovat edelleen surullisella tavalla kiinni.

Kokoomus jatkaa suurkuntien rakentelua Suomeen seurauksista välittämättä ja ketään kuuntelematta. Pahinta on, että nyt suomalaisten sosiaali- ja terveyspalvelutkin on tiukasti alistettu tälle tavoitteelle. Samaan aikaan Kokoomuksen poliitikot pääministeriä myöten keskittyvät vääristelemään Keskustan vaihtoehtoa. Vähiin ovat käyneet Kokoomuksen eväät ja asiaperusteet vaalikauden suurimmissa uudistuksissa.  Lue loppuun

Keskusta korjaa sen, minkä hallitus rikkoo

Pääministerin ilmoitus sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistuksen etenemisestä. Keskustan ryhmäpuhe kansanedustaja Juha Rehula

Sosiaali- ja terveyspalveluja on uudistettava. Tästä me kaikki olemme samaa mieltä. Näin ei voi jatkua.

Keskusta on tarjonnut kunta- ja sote-uudistuksissa hallitukselle yhteistyötä. Se ei ole pääministerille käynyt.

Miksi ei? Kertokaa syy suomalaisille.

Kaksi vuotta sitten pääministeri Kataisen hallitus aloitti työnsä takki auki. Fantastisuus on leimannut etenemistä luvattujen eräpäivien paukkuessa kerta toisensa jälkeen. Työryhmistä ei ole ollut pulaa. Nyt peitellään epäonnistumisia.

Sote-sotkusta tulossa sote-sekasotku

Orpon työryhmän paperilla hallitus kitkuttelee taas eteenpäin. Kestävää ratkaisua palvelujen turvaamiseksi koko Suomessa ei tullut. Itse asiassa mennään kovemmin päin seinää. Keskusta ei voi hyväksyä tätä esitystä. Lue loppuun

Sote-esitystä joudutaan korjaamaan

TIEDOTE

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Juha Rehula ja puolueen kuntatyöryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Tapani Tölli:

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Petteri Orpon johtamalta työryhmältä odotettiin laajasti ratkaisua siihen, miten sosiaali- ja terveyspalvelut tulevaisuudessa hoidetaan.

Kestävää ratkaisua palvelujen turvaamiseksi koko Suomessa ei tullut.

Tällä esityksellä suomalaiset eivät pääse lääkäriin nykyistä nopeammin, terveyskeskusten tilanne ei parane eikä raja-aitoja perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon väliltä saada poistettua. Hallituksen sote-uudistukselle itse asettamatkaan tavoitteet eivät toteudu. On kysyttävä, mikä paranee, mikä tehostuu ja vähenevätkö himmelit? Vastaus on: nykytilanteeseenkin verrattuna mennään huonompaan suuntaan.  Lue loppuun

Yhteinen tekeminen on vahvuus

Suomenmaa 3-sivu 7.5.2013

Suomalaisessa yhteiskunnassa on laaja sopimisen ja yhdessä päättämisen perinne. Kolmikantaisella valmistelulla on pitkät perinteet ja näytöt hyvinvointiyhteiskunnan rakentamisessa. Parlamentaarisella valmistelulla on haettu yhteisiä näkemyksiä yli vaalikausien mittaisille uudistuksille, joilla on tuettu kansakunnan eheyttä.

Pienen maan vahvuus on ennakoitavuus ja luotettavuus. Vakautta kannattaa vaalia. Valtaa ja vallan käyttöä on myös kyky tunnistaa osana olemassa olevien vaikeuksien voittamista ne asiat, jotka edellyttävät kansallista yksituumaisuutta.

Kataisen hallitus on linjansa ja puolensa valinnut. Ulko- ja turvallisuuspolitiikka, vaalipiiriuudistukset ja tähän liittyen myös ylipäätänsä perustuslain muutokset sekä kunnallislainsäädännön muutokset on valmisteltu parlamentaarisesti. Ratkaisut ovat kantaneet yli vaalikausien.  Lue loppuun

Seuraava hallitus siivoaa sote-sotkun

Keskustan Vihreässä Vapussa Torniossa 1.5.2013

Ihmiselle tärkein asia on terveys. Kun terveys horjuu on tärkeää, että tarvittavat palvelut ovat saatavilla oikeassa paikassa, oikeaan aikaan, oikean tasoisina ja laadukkaina.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämiseksi tarvitaan kokonaisuudistus. On asetettava kansalliset tavoitteet vuoteen 2025. Sote-umpisolmun avaamisen lisäksi on uudistettava niin tekemisen sisältöjä kuin  rahoitusta.

Koko uudistuksen kaksi keskeisintä perustetta ovat rahoituksen riittävyys ja osaavan henkilöstön saatavuus. Valitettavaa on, että lähes kaikki kehitystyö on ollut jäissä tämän vaalikauden velloneen keskustelun ajan. Hallituksen linja kytkeä kunta- ja sote-uudistukset yhteen on tähän keskeisin syy. Lue loppuun