Viisikymppinen vailla villityksiä

Hollolan Sanomat 29.5.13 Stiina Ikonen

Sanansa mittainen mies. Poikkeuksellisen kelpo poliitikko kepulaiseksi.Sovitteleva. Rehellinen kaveri.
Kun kohta viisikymppiseksi kääntyvästä Juha Rehulasta (kesk) utelee luonnehdintoja hänet tuntevilta, vastauksina on melkoista suitsutusta. Kriittisimmästäkin arviosta kalskahtaa kehunpoikanen.
– Juhan asiantuntemus on niin vahvaa, että joskus hänen puheensa vaikuttaa ylimieliseltä, yksi näkemyksistä kuuluu. Sen tunnistaa myös Juha Rehula itse.
– Olen saanut siitä aiheellista palautetta. Se on asia, joka minun vain pitää yrittää muistaa, eikä ruveta opettamaan ketään. On itse hyväksyttävä ja ymmärrettävä, että kun on jossain asiassa oikein sisällä, kuulijat eivät välttämättä ole. Hollolalainen poliitikko myöntää 30 vuotta kestäneen poliittisen uransa aikana kyynistyneensä, muttei sentään läpikotaisin. Lue loppuun

Sote-ratkaisua tarvitaan ripeästi

Suomenmaa 16.04.2013

Kansanedustaja, keskustan varapuheenjohtaja Juha Rehulan mukaan paikoitellen villiksi äitynyt vuokralääkäritilanne kuluu niihin asioihin, joista kansalaiset antavat eniten palautetta.

– Erityisesti ollaan pahoillaan lääkäreiden vaihtuvuudesta. Siitä kärsivät varsinkin ne, jotka joutuvat usein käymään lääkärin vastaanotolla.  Lue loppuun

Aiempi sosiaali- ja terveysministeri: Tulin hyvin toimeen Välimäen kanssa

6.3.2013  Helsingin Sanomat, Teija Sutinen

Keskustan varapuheenjohtaja ja edellisen hallituksen sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehula sanoo tulleensa ministerinä hyvin toimeen kansliapäällikkö Kari Välimäen kanssa.

”Arvostan hänen laajaa asiantuntemustaan. Välillä olimme asioista voimakkaastikin eri mieltä. Pidän kuitenkin tärkeänä sitä, että kansliapäälliköllä on vahva, oma näkemys ministeriönsä hallinnonalan asioista. Viimekätisen vastuun kantaa aina ministeri”, Rehula sanoo. Lue loppuun

Rehula jättäisi hallituksen luokalle

ESS 28.2.2013  – Ari Helminen

Hallituspuolueiden kansanedustajat ovat varsin tyytyväisiä hallituksen kahteen ensimmäiseen vuoteen ja antavat hallitukselle arvosanan kahdeksan.

Sdp:n Mika Kari kehuu nuorisotakuuta sekä hallituksen Robin Hood -politiikkaa. Kokoomuksen Kalle Jokinen kehuu, että hallitus on jo tehnyt viiden miljardin sopeutuksen.

– Hallitus onnistui eurokriisin hallinnassa ja on säilyttänyt kolmen A:n luottoluokituksensa, Jokinen jatkaa.

Anne Louhelaisen (ps) arvosana on miinuksen puolella. Keskustan Juha Rehula jättää hallituksen luokalle.

– Hallituksen päätöksentekokyky on nelosen arvoinen. Kokonaisarvosana ei voi olla paljon parempi, Rehula lataa. Lue loppuun

Rehula jyrähtää: Napanuora poikki kunta- ja soteuudistuksen väliltä

ESS 17.2.2013 11:59

ess 17.2

 

 

 

 

 

Juha Rehulan mielestä nykyiset, useimmiten maakunnan kokoiset sairaanhoitopiirit ovat toimiva perusta uudistamiselle. Kuva ESS/arkisto

Keskustan varapuheenjohtaja ja eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Juha Rehula otti sunnuntaina kantaa sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamiseen.
Hänen mukaansa hallituksen on katkaistava napanuora suurkuntauudistuksen ja sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamisen väliltä.

– Suomeen ei kyetä muodostamaan riittävän suuria kuntia, jotka yksin pystyvät vastaamaan ihmisten tarvitsemista palveluista, Rehula sanoo kannanotossaan.

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamisen perustana on Rehulan mukaan oltava kuntien välinen aito yhteistyö, jossa huomioidaan kunnan koko sekä erilaisten ja erikokoisten kuntien äänen kuuluminen.

– Tämä on ollut Keskustan kotikunta-maakuntamallin perusajatus. Lue loppuun

Sote-palvelut yksiin käsiin

ESS 8.2.2013 Ari Helminen

Sosiaali- ja terveyspalvelut tulisi koota Päijät-Hämeessä saman katon alle. Se olisi palveluiden, toimivuuden ja kustannusten kannalta paras ratkaisu. Tätä mieltä ovat kansanedustajat Juha Rehula (kesk) ja Mika Kari (sd). Mika Kari kysyy, tarvitseeko 200 000 asukkaalla olla monia eri organisaatioita. Sotepalveluissa tulisi edetä palvelut edellä eikä kasvattaa hallintoa.

Rehula kuitenkin pelkää, ettei tarvittavaa viisautta yhden sote-alueen perustamiseen löydy. Hänen mielestään asiassa on jo otettu liian kovia kantoja. Lahden kaupungin virallinen kantakin poikkeaa kaupunginvaltuuston puheenjohtajana toimivan Karin näkemyksestä. Rehula on arvostellut voimakkaasti kunta- ja sote-uudistusta. Yhä useampi hallituspuolueen kansanedustaja puolestaan on tuskastunut uudistusten hitaaseen etenemiseen. Kari on liittynyt tähän joukkoon.  –   Asioita on valmisteltu 1,5 vuotta. Nyt on korkea aika saada tuloksia. Lue loppuun

Rehula: Sote-uudistus aloitettava alusta

ESS 29.1.2013

 

 

 

 

 

Rehula kuvailee sote-uudistustyötä koheltamiseksi. Kuva: ESS/Arkisto

Keskustan hollolalainen varapuheenjohtaja Juha Rehula vaatii, että sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistus aloitetaan alusta. Uudistus on hänen mukaansa menossa lopullisesti umpisolmuun.

Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson (sd) kertoi eilen Ylelle, ettei sairaanhoitopiirejä oltaisi sittenkään lakkauttamassa. Tieto oli yllättävä, sillä uudistuksella on pyritty palveluiden järjestämiseen kahdella portaalla: kunnissa ja erityisvastuualueilla.

Rehulan mukaan Guzenina-Richardsonin kommentit sekoittivat pakan jälleen kerran. Lue loppuun

Keskusta: Kokoomus jarruttaa alkoholimainoslakia

Keskustan mielestä lasten sekä nuorten hyvinvointi on tärkeämpää kuin alkoholiteollisuuden tulosvoitot.

Missä viipyy alkoholin mielikuvamainontaa rajoittava laki, eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan keskustalaiset jäsenet Juha Rehula, Annika Saarikko ja Anu Vehviläinen kysyvät.

He kiirehtivät esitystä peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonilta (sd.). Hänen tiedetään haluavan edistää asiaa.

– Näyttää siis siltä, että hän on lakiesityksensä kanssa kokoomuksen panttivanki. Vai mistä kiikastaa, Juha Rehula kysyy. Lue loppuun

Välimäen malli oikeansuuntainen

– Miten mahdollistamme kotona asumisen mahdollisimman pitkään, Juha Rehula listaa terveydenhuollon pelastusohjelman tavoitteita.

Keskusta patistelee hallitusta käynnistämään terveydenhuollon kansallisen pelastusohjelman. Ex-ministeri, varapuheenjohtaja Juha Rehula kirjoittaa Suomenmaan Verkkoapilan maanantaikolumnissa, että nyt tarvitaan yli vaalikauden ulottuva kokonaisuudistus, joka ei onnistu tilkkutäkin paikkaamisella.

Kansliapäällikkö Kari Välimäen (sd.) esitys kahdestakymmenestä sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisalueesta hakee Rehulan mukaan samansuuntaista lopputulemaa kuin keskusta. Lue loppuun

Rehula haluaa ihmisen terveyspolitiikan keskiöön

Keskustan varapuheenjohtaja Juha Rehula varoittaa puolueita liiasta politikoinnista sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä koskevissa päätöksissä.

Terveys- ja talouspäivillä Oulussa puhunut eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja kehotti katsomaan terveydenhuoltojärjestelmää palveluita tarvitsevan ihmisen näkökulmasta.

– Pitää päättää teemmekö me ihmisille terveyttä ja hyvinvointia vai aluepolitiikkaa, Rehula linjasi puheenvuorossaan.

Hänen mielestään ikääntyvän väestön, henkilökunnan riittävyyden ja tiukan talouden kanssa kamppaileva Suomen terveydenhuoltojärjestelmä tarvitsee kokonaisuudistuksen. Lue loppuun